Däckbyte i Jönköping

Däckbyte Jönköping

 

På Swärds Däckservice erbjuder vi privatpersoner och företag ett helhetskoncept inom däck och fälgar med fantastisk service. Allt från däck- och fälgförsäljning, däckbyte och däckhotell till balansering och hjulinställning.

Vi har både PV-verkstad och LV-verkstad där vi klarar allt från det minsta skottkärredäck till det största entreprenaddäck.

Med en toppmodern däckverkstad och ett gott team av dedikerade och professionella montörer med sammanlagt över 150 års branscherfarenhet är du trygg och säker när vi tar hand om din bil och dina däck.

 

Köpa eller byta däck i Jönköping

I vår moderna och fräscha däckverkstad i Jönköping utför vi däckbyte av kvalité. Utöver detta ger vi dig också service i form av goda råd om hur du bäst sköter om dina nya däck och fälgar så att de håller längre. Det är enkelt att boka in bilen en tid som fungerar för dig genom att ringa 036-690 80 eller maila info@swardsdack.se (kom ihåg vi måste bekräfta en bokning innan du kommer in med bilen). Vi har även drive-in och i mån av tid löser vi däckbytet på plats, i annat fall lämnar du in bilen på morgonen och den är klar vid arbetsdagens slut.

 

Köpa eller byta fälgar

Givetvis har du även möjlighet att köpa nya fälgar hos oss. I vårt sortiment av fälgar i flera olika utföranden, storlekar och som passar de flesta bilar. Med andra ord, när du köper däck och fälgar hos oss på Swärds Däckservice i Jönköping kan du känna dig säker på att du hittar det som passar just din bil och dina önskemål. Är du osäker på vilka däck eller fälgar du vill byta till? Ingen fara, vi hjälper dig gärna på vägen, från start till mål. Vi kan bistå med rådgivning och montering. Vi finns här för dig och din bil.

 

Omläggning / Skifte

Omläggning av däck görs på våra moderna maskiner som klarar alla typer utan att fälgar skadas. Vi byter alltid gummiventil vid däckbyte. Skifte utförs snabbt och professionellt med moderna verktyg som skruvar åt hjulmuttrarna/bultarna.

 

Däckbyte inför sommarsäsongen och vintersäsongen

Bland våra däck hittar du några av de ledande i branschen så som Michelin, Nokian, Bridgestone, Yokohama, Continental och Goodyear.

Med däck från oss kan du känna dig säker och trygg i trafiken.

Vi byter såväl sommardäck som vinterdäck på alla typer av fordon och självklart har vi även försäljning av både vinterdäck och sommardäck. När det gäller vinterdäck har vi ett stort utbud av både dubbfria och dubbade däck. Vad föredrar du för din bil?

 

Undrar du vilka däck som du behöver?

Här hjälper vi dig med information om vilka däcktyper som passar olika väglag. Välkommen att kontakta oss om du har frågor så ska vi hjälpa dig på bästa sätt. Vi finns när det är dags att byta däck.

Sommardäck

Sommardäck på sommaren
Kör aldrig på dubbfria vinterdäck på sommaren. Vinterdäck har mönster och gummiblandning som är anpassade för att fungera när det är kallt och vinterväglag. På sommaren ger dubbfria vinterdäck sämre grepp, längre bromssträcka och försämrad stabilitet vid en undanmanöver. En undersökning från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, visar att dubbfria vinterdäck på sommarvägen förlänger bromssträckan med upp till 20 procent. VTI testade fem odubbade vinterdäck och fem sommardäck från etablerade tillverkare. I 80 kilometer i timman var bromssträckan med vinterdäck i snitt 20 procent längre på våt asfalt och 13 procent längre på torr asfalt än med sommardäcken.

Vinterdäck

Olika typer av vinterdäck är bra på olika saker
Ett bra däck är en bra kompromiss. Det går inte att tillverka ett däck som har bäst grepp vid alla sorters väglag. Vinterdäcken är viktiga för trafiksäkerheten. För att få ut maximalt av däcken är det viktigt att man gör sitt däckval efter de körförhållanden man har.

Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria.

Dubbdäck har vanligtvis bättre grepp än dubbfria vinterdäck på isiga vägar.

Dubbfria vinterdäck för nordiska förhållanden har egenskaper jämförbara med dubbade vinterdäck vid vinterväglag, utom på is. Dubbfria vinterdäck kan vara anpassade efter nordiska eller mellaneuropeiska förhållanden. På våta och torra vintervägar är dubbfria vinterdäck för mellaneuropeiska förhållanden bättre. Dubbfria vinterdäck för nordiska förhållanden har mjukare gummiblandning och mer sajpningar, jämfört med de för mellaneuropeiska förhållanden.

 

Övriga tjänster vid däckbyte

Däckhotell

Vårt däckhotell ger en riktigt VIP-upplevelse för våra gäster. Tvätt, kontroll och förvaring i tempererade lokaler specialanpassade för ändamålet.

Montering & Balansering

Vid balansering säkerställer vi att hjulen roterar fint utan vibrationer vid vissa hastigheter.

Hjulinställning

Vid hjulinställning justerar vi vinklarna på hjulen. På så vis säkerställs det att varje hjul står vinkelrätt mot marken och parallellt mot andra hjul.

Mönsterdjup

Vi kontrollerar mönsterdjupet på däcken och rapporterar om de behöver bytas.
Vinterdäck ska ha minst 3 mm mönsterdjup.
Sommardäck ska ha minst 1.6 mm mönsterdjup.

 

Vilka däck lämpar sig bäst för just din körning?

Kontakta oss på 036-690 80 eller kom in till oss så hjälper vi dig att välja.

Varmt välkommen till Swärds Däckservice i Jönköping, vi är en heltäckande däckverkstad med däckhotell, störst i branschen i Jönköping. Köp dina däck och fälgar hos oss, och gör din bil ännu snyggare, samtidigt som du får ökad körkomfort.

Boka in ögonstenen för däckbyte

Boka tid gör du enkelt via telefon 036-690 80 eller skriv ett meddelande till info@swardsdack.se (skriv önskat datum och tid så återkommer vi) eller drive-in och i mån av tid så löser vi däckbytet direkt eller under dagen.