Däckhotell i Jönköping från 895:-

Däckhotell Jönköping

 

Däckhotell / Hjulförvaring i Jönköping

Befinner du dig i Jönköping med omnejd och har däck som skall förvaras inför nästa säsong fast kanske har mindre lämplig lagringsplats, eller saknar det helt? Om du dessutom känner att det är ett problem med tunga lyft av däck och kanske inte riktigt har tid att skifta hjul, kör då inom med din bil och checka in däcken på vårt däckhotell så tar vi hand om dina hjul och förvarar dem på bästa sätt.

 

Vårt däckhotell och däckverkstad

Vi vill underlätta för dig så att du slipper kånka på dina däck när det är dags för byte. Lämna in dem på vårt däckhotell och känn dig trygg i att de förbereds, behandlas och förvaras på rätt och säkert sätt. Läs gärna vidare nedan.

Vi har både PV-verkstad och LV-verkstad där vi klarar allt från de minsta skottkärredäcken till de största entreprenaddäcken, och allt däremellan.

 

Ny säsong innebär däckbyte och förvaring av däck

Däckbyte inklusive däckhotell i Jönköping

En ny säsong innebär att det är dags för nya däck som passar årstiden. Läs längre ned om vilka regler som gäller för sommar och vinter.

Vår däckverkstad erbjuder bästa däckservice med helhetskoncept där allt du behöver göra är att ta dig och bilen till oss på Betavägen 13, 556 52 Jönköping. Vi byter däck på alla fordon och förbereder de gamla däcken med största omsorg inför kommande förvaring tillika hotellvistelse.

 

Drop-in / Drive-in tjänster i Jönköping

Slipp tidsbokning, det är bara att komma inom. Vi gör jobbet – du tar en kaffe på plats

Vi har bra öppettider och är snabba som få. Skulle det bli aktuellt att vi behöver behålla din ögonsten lite längre än en kaffepaus så driftsäkrar vi din vardag genom att erbjuda dig vår lånebil, så att du kan spara tid, komma vidare och fram i ditt tajta schema.

 

Våra tjänster på däckhotellet steg-för-steg

När du har kommit in till oss tar vi snabbt hand om dig, din bil och dina däck. Vi kontrollerar däcken som skall förvaras så att de är 100% och inte påvisar eventuell framtida punktering och annat tråkigt, innan vi går vidare till nästa steg i processen. Rätt hantering är A och O för oss.

 

Tvätt av dina däck och fälgar inför däckhotellvistelsen

Vi transporterar ”däckhotellgästerna” dvs de gamla och smutsiga hjulen, med specialtransport till hjultvättmaskinen. Där får de en rejäl och omsorgsfull VIP-behandling / rengöring utvändigt och invändigt och torkas därefter.

 

Mönsterdjupet kontrolleras

Vi kontrollerar mönsterdjupet på däcken och rapporterar om de behöver bytas.
Vinterdäck ska ha minst 3 mm mönsterdjup.
Sommardäck ska ha minst 1.6 mm mönsterdjup.

Omläggning / Skifte

Skifte utförs snabbt och professionellt med moderna verktyg som skruvar åt hjulmuttrarna/bultarna och säkrar dem på plats. Omläggning görs på våra moderna maskiner som klarar alla typer av däck utan att skada dess fälgar.

 

Montering & balansering

Vid montering utför vi balansering för jämn, fin och vibrationsfri körning.

 

Gummiventilen byts ut vid montering av NYA däck

Vi byter alltid gummiventilen vid däckbyte.

 

Hjulinställning

Där finns bara fördelar med en hjulinställning. Många tror att det är desamma som ”balansering” vilket är felaktigt. Dessa två tjänster är helt skilda åt och har sina unika funktioner.

Vid hjulinställning justeras vinklarna på hjulen för att säkerställa att hjulen står vinkelrätt mot marken och parallellt mot varandra. Vid balansering säkerställer man att hjulen roterar utan att de vibrerar vid vissa hastigheter.

Dessutom ger en hjulinställning följande:

  • minskad däckslitage och längre hållbarhet
  • däck slits jämnt vilket underlättar styrning och kontroll
  • ökad komfort under bilresan
  • sänkt bränslekostnad då hjulen rullar lättare
  • ökat väggrepp

 

Förvaringslokalerna där dina däck ska semestra

Vårt däckhotell är en riktigt VIP-upplevelse för däck. Här är de förvarade på ett säkert vis i specialanpassade utrymmen som passar alla däck. Oavsett årstider så håller vi rätt inneklimat då lokalerna är tempererade och håller optimal temperatur. Samtliga däck märks upp med bilägarens uppgifter så att vi snabbt kan serva er igen när det blir dags för nästa skifte. Tiden går fort, läs nedan vad gäller regler för däck och årstider.

 

Om det blir aktuellt med nya däck, ring och boka tid 036-690 80

Med sammanlagt över 150 års erfarenhet av däck kan vi ödmjukt påstå att vi kan däck och fälgar. Hos oss får du riktigt bra service och tips samt skötselråd om hur du kan förlänga livslängden på dina däck och fälgar. Om det blir aktuellt med nya däck, ja då har du kommit rätt. Vi är lite vassare än andra och med hjärtat på rätt plats och vi ger alltid det där lilla extra. Nöjda kunder är vår bästa marknadsföring och det som gjort att vi har varit verksamma i så många år. Och det är nog allt detta som gjort oss störst i branschen i Jönköping och det skall vi vårda och befästa. Vi låter dig avgöra. Välkommen in!

 

Vilka datum gäller för att byta sommardäck och vinterdäck?

Sommartider: innan 15 April ska dubbdäck senast bytas till sommardäck.

Vintertider: innan 1 December ska sommardäck senast bytas till vinterdäck.

OBS! Kom ihåg vinterväglagen som råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på den plats du befinner dig. Läs mer här eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 

Återvinning – miljömedvetet & hållbart

Vi tar ansvar för miljön när vi tar ansvar för dina gamla däck, fälgar och vikter genom att transportera allt till återvinningen. Säkert, miljömedvetet och hållbart hela vägen. Om du har frågor så är det bara att höra av dig till oss.

 

Hur gör man för att få däckbyte och däckförvaring och måste man boka tid?

Befintliga och nya förvaringskunder gör så här:

Både befintliga och nya förvaringskunder har flera olika sätt till oss och däckbyte och förvaring inför kommande däcksäsong.

Befintliga förvaringskunder gör så här: sms med länk till tidsbokning skickas i god tid före säsong där man enkelt klickar sig vidare via länken till lediga tider.

Nya förvaringskunder gör så här: maila info@swardsdack.se för önskad tid så återkommer vi eller ring 036- 690 80.

I mån av tid kan du även komma inom vår drop-in alternativt lämna bilen hos oss på morgonen så löser vi det under dagen.

Vi erbjuder däckservice måndag fredag och alla dagar däremellan och hjälper alla med för personbilar, lastbilar och andra tunga fordon samt MC.

Varmt välkommen!