Lastbilsdäck i Jönköping

Lastbilsdäck Jönköping

Swärds Däckservice i Jönköping är specialister på lastbilsdäck

 

På Swärds Däckservice i Jönköping har vi mycket lång erfarenhet av bla lastbilsdäck. Vi vet att företag kan tycka det svårt att exakt veta vad som passar bäst till just deras verksamhet och körningar. I en bransch som ständigt jobbar med att ta fram ännu bättre däckmaterial och däckegenskaper som påverkar prestanda och hållbarhet, kan det vara svårt att hålla sig ajour med det senaste som erbjuds.

Det är där vi kommer in i bilden. Ring oss direkt på 036-690 85 nu eller läs vidare nedan och sedan hör av dig. Vi finns när du behöver däck och fälgar, både för lastbil och andra tunga fordon samt allt annat från skottkärran till MCn och personbilen.

De som letar däck för lastbilar vill ha slitstarka kvalitetsdäck med lång hållbarhet (djupt mönster och sidoväggsskydd) som slits jämnt, som ger bästa väggrepp (speciellt våtgrepp) med låg körtemperatur, som minskar energiförlusten genom mindre rullmotstånd och allt detta kan vi leverera och mer!

 

Däck till lastbilar & tunga fordon

Med gedigen erfarenhet och stor kompetens tar vi fram de bästa däcken för just dina behov. Vi har fokus på kvalitet, prestanda, säkerhet, hållbarhet, miljö- och kostnadseffektivitet.

I vårt kompletta utbud av lastbilsdäck erbjuder vi allt från regummerade till premiumdäck av bästa kvalitet. Olika däckmodeller har olika egenskaper, anpassade för exempelvis landsvägar eller anläggningar, sommarkörning eller vinterkörning samt styraxel eller drivaxel och så vidare.

 

Val och inköp av lastbilsdäck skiljer sig åt från inköp av bildäck.

Det krävs att hitta de rätta dimensionerna. Ytterst viktigt är även vilka axlar de tillhör. Specialdäck anpassade för drivaxeln, bakaxeln och traileraxeln. Swärds Däckservice i Jönköping saluför däck till alla axlar. Riktigt bra däck för lastbilar är helt avgörande för tunga fordon, framförallt på vinterhalvåret.

Kvalitetskrav på däck för lastbilar är mycket höga för att säkerställa hållbarhet för långa sträckor av transport med tungt last. Slitage, tryckfördelning och rullmotstånd är viktiga kvalitetsindikatorer. Utöver det är prestandan också något som kännetecknas av miltalen, det vill säga ekonomin, vilket tillsammans med säkerheten är viktigaste faktorn.

Som ett väletablerat företag inom däckservice och försäljning av däck och fälgar har vi all den expertis och kunskap som krävs för att våra kunder skall få rätt service, rätt produkt i rätt tid. Behöver du dessutom nya fälgar (läs mer nedan) eller veta mer om våra tjänster så är du välkommen att höra av dig.

 

Kom ihåg lastbilsfälgarna

I vårt breda sortiment av fälgar för både bussar och lastbilar hittar du rätt fälg för lastbilsdäcken. En fälg som passar just det däcket som du har valt som fungerar bäst för just din verksamhet och körningar. Om du är osäker vilken fälg du bör ha så vänd dig till experterna hos oss på Swärds Däckservice så får du rätt hjälp, direkt.

 

Vi har kvalitetsdäck för:

Fjärrtrafik

Fjärrtrafiken har långa körsträckor. Här krävs däck med låg värmeuppbyggnad och hög stabilitet även i höga hastigheter. Inte minst finns fokus på att det krävs optimal bränsleeffektivitet. För att säkerställa att man får ut max antal mil fylls däcken med nitrogen som skapar balans vilket minskar vibrationer och värmeuppbyggnad.

Regionaltrafik

Regionaltrafik har ständiga körningar med många stopp. Här krävs däck med bra grepp och lång livslängd som klarar denna typ av körning. Design och gummiblandningen är svaret tillsammans med nitrogen som skapar ett jämnare lufttryck. Resultatet är att man säkrar dragkraften samtidigt som slitage minimeras.

On/off road

Varierande körunderlag ställer krav på kompromissen mellan prestanda och motståndskraft för att möta behoven vid allroundkörning. Här är de specialanpassade däcken designade och framtagna för tungt last och tuffa vägförhållanden.

Stadsbussar & landsvägsbussar

Stadsbussar i städer gör ständiga start och stopp. Här krävs däck som är anpassade för denna typ av körning: de behöver ha bra dragkraft och vara bränsleeffektiva. Tåliga däck speciellt framtagna för stadskörning med motståndskraft vad gäller trottoarskador och andra nötningar. Nitrogen säkerställer lufttrycket och ger minskat slitage som gör bussdäck långlivade.

Långfärdsbussar har liknande krav som lastbilar. Man vill säkra bränsleeffektiviteten och de ska vara anpassade för vårt nordiska väder. Säkerhet, prestanda, ekonomi och miljötänk är alla lika viktig. Inte minst ljudnivån som också är en viktig del när man väljer bussdäck. Lägre ljudnivå ökar komforten för passagerarna och chauffören.

 

Entreprenadmaskiner

Det krävs kraftiga däck för entreprenadmaskiner. Lastare, grävmaskiner och liknande maskiner ska klara tungt last och grovmönstriga däck är svaret.

Våra entreprenaddäck klarar de tuffaste körningar och har lång livslängd. Man har stärkt upp sidoväggar och däckskuldror som minimerar skador utifrån. För snöunderlag erbjuder vi mönster med en speciell gummiblandning för ökat grepp på is och snö.

Kontakta oss på Swärds Däckservice i Jönköping när det gäller entreprenaddäck eller däck för andra tunga fordon. I vår verkstad erbjuder vi bland annat kompletta tjänster inom däck och fälg för alla typer av fordon och vi säljer även nya fälgar. Det är enkelt att nå oss: 036-690 85.

 

Körningstyper

Mångsidigt däck: året-runt i alla väder. Anpassade speciellt för flera körningstyper såsom distribution, timmer, styckegods, flis, kyltransporter, mjölk, bulklast, djurfoder, avfall, cement, eldningsolja m.fl. Utmärkt för körning på diverse vägunderlag exempelvis asfalt, grus, gårdsplaner, tillfartsvägar till byggarbetsplatser, anläggningsvägar m.fl.

 

Välkommen att kontakta vår verkstad i Jönköping

för bästa service och kompletta tjänster inom lastbilsdäck. Vi utför däckbyte på samtliga fordon.

Det är enkelt att boka in lastbilen eller annat tungt fordon till vår verkstad.
Ring 036-690 85. Om du föredrar att skriva, skicka till info@swardsdack.se med önskat datum så återkommer vi.